
ဆီနဲ႔ေၾကာ္ၿပီး စားသံုးျခင္း က ဆိုးပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဘာဘီ က်ဴး အကင္ ကိုလည္း သတိနဲ႔ စားသံုးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဘာဘီက်ဴး အကင္ေတြနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး ႀကံဳေတြ႕ရမယ့္ က်န္းမာေရး ျပႆနာကေတာ့ အစားအစာေၾကာင့္မဟုတ္ဘဲ ဘာဘီက်ဴးလုပ္တဲ့ အဆင့္ဆင့္ လုပ္နည္းစနစ္ Preparing Process ေၾကာင့္ ျဖစ္ပါ တယ္။ ထိုင္းအာဟာရ ပညာရွင္မ်ားရဲ႕ အဆိုအရ အကင္ကင္တဲ့အခါ ထြက္လာတဲ့ မီးခိုးမွာ Tar (ကတၲရာ) နဲ႔ ဟိုက္ဒ႐ိုကာဗြန္ေတြပါဝင္ၿပီး ၄င္းတို႔ဟာ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္မႈ ျမင့္မားတဲ့ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ား ျဖစပ္ ါတယ။္ အကင္စားရင္ ကင္ဆာျဖစ္မယ္။












0 comments:
Post a Comment
Commemr ေပးသြားျခင္းျဖင့္လည္းအားေပးႏိုင္ပါတယ္