ပါေမာကၡခ်ဳပ္ ေဒါက္တာနႏၵမာလာဘိဝံသ ၏ ဥပုသ္ေစာင့္ျခင္း အဓိပၸါယ္ တရားေတာ္

ေစာင့္စားျခင္း အႏုလက္ရာ (ျမန္မာ့အလွ ျမန္မာ့ဘ၀)

၂၀၁၃ ျပကၡဒိန္

3

နေမာတႆ ဘဂ၀ေတာ အရဟေတာ သမၼာသမၺဳဒၶႆ အလွဴ႕တကာ အလွဴအားလံုးတို႔တြင္ တရားအလွဴသည္အျမတ္ဆံုး သူေတာ္ေကာင္းတရား ေနရာတိုင္း ထြန္းေတာက္ပါေစ....

Tuesday, December 6, 2011

သတိျပဳၿပီး စားရမယ့္ ဘာဘီက်ဴး အကင္

သတိျပဳၿပီး စားရမယ့္ ဘာဘီက်ဴး အကင္

ဆီနဲ႔ေၾကာ္ၿပီး စားသံုးျခင္း က ဆိုးပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဘာဘီ က်ဴး အကင္ ကိုလည္း သတိနဲ႔ စားသံုးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဘာဘီက်ဴး အကင္ေတြနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး ႀကံဳေတြ႕ရမယ့္ က်န္းမာေရး ျပႆနာကေတာ့ အစားအစာေၾကာင့္မဟုတ္ဘဲ ဘာဘီက်ဴးလုပ္တဲ့ အဆင့္ဆင့္ လုပ္နည္းစနစ္ Preparing Process ေၾကာင့္ ျဖစ္ပါ တယ္။ ထိုင္းအာဟာရ ပညာရွင္မ်ားရဲ႕ အဆိုအရ အကင္ကင္တဲ့အခါ ထြက္လာတဲ့ မီးခိုးမွာ Tar (ကတၲရာ) နဲ႔ ဟိုက္ဒ႐ိုကာဗြန္ေတြပါဝင္ၿပီး ၄င္းတို႔ဟာ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္မႈ ျမင့္မားတဲ့ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ား ျဖစပ္ ါတယ။္ အကင္စားရင္ ကင္ဆာျဖစ္မယ္။

ခုိင္မြန္ေက်ာ္
Ref : Curiosity

0 comments:

Post a Comment

Commemr ေပးသြားျခင္းျဖင့္လည္းအားေပးႏိုင္ပါတယ္

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ukok44@gmail.com